Drie tips om gezond af te vallen

Er zijn honderden afslankprogramma’s en diëetrages. Veel zijn een regelrechte oplichting die snel en gemakkelijk gewichtsverlies beloven, andere helpen wel, maar bieden geen gezonde manier om af te vallen. Het meest succesvolle gewichtsverlies blijft echter het gebruik van een gezond, caloriearm dieet in combinatie met verhoogde fysieke activiteit. Als je je levensstijl en gezondheidsgewoonten permanent wilt veranderen, kun je het verloren gewicht behouden en gezond blijven. Laten we eens kijken naar de volgende drie tips om succesvol af te vallen.

1. Neem gezonder voedsel

Als je van plan bent om af te vallen, moet je een nieuwe eetstijl aannemen die gewichtsverlies bevordert, waarbij je ook je totale calorie-inname moet verlagen. Dit betekent niet dat je door het verminderen van calorieën je smaak, tevredenheid of zelfs het gemak van maaltijdbereiding moet opgeven. Je kunt eenvoudig je calorie-inname verlagen door meer plantaardig voedsel te eten, zoals fruit, groenten en volle granen. Streef naar afwisseling om je te helpen je doelen te bereiken zonder smaak of gezonde voeding op te geven. Je dieet moet in ieder geval dagelijks porties groenten en fruit bevatten. Gebruik daarnaast bescheiden hoeveelheden gezonde vetten, zoals olijfolie, plantaardige oliën, avocado’s, noten, notenpasta en notenolie.

2. Beweeg meer

Dit betekent dat je het initiatief moet nemen om regelmatig lichamelijk actief te zijn. Goed geplande lichaamsbeweging kan helpen de overtollige calorieën te verbranden die je met alleen een dieet niet zou kwijtraken. Je kunt op maat gemaakte work-outs doen die aan je behoeften voldoen als het gaat om gewichtsverlies. Het biedt je naast extra calorieverbranding tal van gezondheidsvoordelen, waaronder het verbeteren van jee humeur, het versterken van je cardiovasculaire systeem en het verlagen van je bloeddruk.

3.Volg het Powerslim-programma

Gezond eten en meer bewegen is misschien makkelijk in het begin, maar naarmate de motivatie wegzakt, ontstaat het zogenaamde jojo-effect, waarbij schommelingen in je gewicht optreden. Daarom is PowerSlim zo’n goed idee. Met dit lifestyle-programma doorloop je drie fases onder begeleiding van een coach. De eerste fase focust zich op het verliezen van 80% van je overgewicht. Je komt wekelijks op consult bij je coach die je helpt bij je voortgang. Fase twee helpt je te wennen aan ‘gewone’, maar gezonde voeding, waardoor je een gezond levenspatroon creeert dat vol te houden is. Fase drie draait om het vasthouden van je gezonde lifestyle, waarbij je eens per maand support krijgt van je coach, gedurende een jaar.